Interessant voor jou

Bekijk de kennisbank voor veel nuttige informatie
Een goede website helpt het bedrijf verder

Nieuwsbrief inschrijving

Zeer geslaagd evenement 26 mei jl. 29.05.2015

Afgelopen dinsdagavond 26 mei was activiteitencentrum De Tuyter de plek voor alweer het tweede grote evenement van 2015, zoals in elk kwartaal wordt georganiseerd met in de tussenliggende maanden kleinere bijeenkomsten zoals een ontbijtsessie of vrijdagmiddagborrel.

 

Om 19.30 uur precies heette voorzitter George van der Spek de bijna veertig aanwezigen van harte welkom en gaf het woord aan de heer Johan Baars, inkoopcoördinator van de Gemeente Krimpen aan den IJssel en eindverantwoordelijk voor de inkoop van alle goederen en diensten door de Gemeente. Tot zijn verbazing heeft hij geconstateerd dat de gemeente slechts met 5 (!) van de 1400 (!!) van de, in de gemeente geregistreerde, ZZP’ers zaken doet.

 

De gemeente is pleitbezorger van het ondersteunen van de lokale economie en wil daarom graag in contact komen met de lokale ondernemers. Hiervoor heeft de gemeente een contactformulier gemaakt waarop geïnteresseerde lokale ZZP’ers kenbaar kunnen maken dat ze voor de gemeente willen werken. Het betreft hier alle opdrachten die niet onder de Europese aanbestedingsregels

vallen en het is op dit moment helaas alleen nog bedoeld voor Krimpense ondernemers. De nieuwe gemeente Krimpenerwaard is nog bezig met de ontwikkeling van haar inkoopbeleid na de gemeentelijke herindeling van 01 januari 2015.

 

 

Geïnteresseerd ? Vul het contactformulier in op www.krimpenaandenijssel.nl/inkoopavond. (De daarin genoemde presentatie is al geweest, dus vul alleen de velden in die nog van toepassing zijn.)

 

De avond werd vervolgd door een interactieve workshop van Jolanda Wicherson, een ervaren en succesvol ondernemer. Zij had de moeite genomen om helemaal vanuit de Noordoostpolder, de files te trotseren en ons kennis te laten maken met het door haarzelf ontwikkelde spel:

 

In 8 stappen zakelijk vrienden maken voor meer omzet!

 

De aanwezigen werden in groepen van 4 personen ingedeeld waarbij iedere groep één van de 8 stappen in het spel gingen bespreken. Op iedere tafel lag een aantal kaarten met vragen. De vragen varieerden van ‘wat doe je om klanten naar je toe te krijgen?’, ‘klanten willen aandacht en dan?’ tot ‘hoe ga je om met tevreden klanten?’.

 

Al gauw ontsponnen zich levendige gesprekken en discussies, waarbij over en weer veel nuttige informatie werd uitgewisseld. Na verloop van tijd vroeg Jolanda ons van tafel en gesprekspartners te wisselen. Hierdoor werd de avond uiterst interactief en dit werd door alle aanwezigen als bijzonder prettig ervaren. Eén van de aanwezigen meldde ten overstaan van de rest; “Ik heb vanavond toch zo’n leuke club mensen ontmoet, dat ik me direct op ga geven als lid!” Dit werd natuurlijk met luid applaus ontvangen. De tijd vloog om en voordat iedereen het wist was het 22.00 uur en moesten we helaas stoppen met het spel. Afgelopen was de avond echter nog niet, want we sluiten natuurlijk altijd af met een netwerkborrel.

 

De avond gemist maar wel nieuwsgierig? Check de website van Jolanda: www.jolandawicherson.nl

 

 

Jolanda, namens alle aanwezigen: nogmaals hartelijk dank voor het verschaffen van nieuwe inzichten!

 

 

Wij werken samen met:

Antum Websites
Gemeente Krimpen a/d IJssel
Kamer van Koophandel
Rabobank Krimpenerwaard
MKB Rotterdam

Copyright © 2014 ZZP Krimpen. Alle rechten voorbehouden.

Antum.nl