Interessant voor jou

Bekijk de kennisbank voor veel nuttige informatie
Een goede website helpt het bedrijf verder

Nieuwsbrief inschrijving

Terugblik op schrijfworkshop 13 september 26.09.2017

Terugblik op schrijfworkshop 13 september:‘Schrijf de perfecte tekst voor jouw ideale klant!’


Acht deelnemers zetten aan het einde van de schrijfworkshop op een krachtige en inspirerende manier op papier wat hun aanbod is aan hun ideale klant. Daarvoor bogen ze zich eerst over vragen als: ‘Voor welke dienst wil je meer klanten?’ en ‘Waarom is jouw dienst zo waardevol voor je klanten?’ Ze dachten hierover na en overlegden met hun schrijfmaatje. Via praktische oefeningen kwamen zij tot een korte en krachtige tekst voor social media. 


Schrijftips

Ingrid Verbakel van Ingrid Interviewt leerde de deelnemers om voordat je gaat schrijven, eerst te bepalen voor wie je schrijft, met welk doel je schrijft en wat je wilt dat je lezer vervolgens gaat doen (vervolgactie). Want als je goed weet voor wie je schrijft, kun je aanhaken bij de belevingswereld van je klant. Dan schrijf je met impact op je lezer. Andere tips van haar waren: - schrijf eenvoudig en persoonlijk - stel schrijven niet te lang uit, maar begin gewoon- leer al doende wat werkt en wat niet werkt om klanten aan te trekken


Nieuwsgierig maken

Bij het bespreken van de teksten viel op dat de deelnemers soms onnodig moeilijke, lange zinnen gebruikten. Als ze hun tekst hardop voorlazen, werd hen duidelijk dat het korter en krachtiger kon. Dat hun woorden dan beter overkomen.   Een deelnemer over wat ze meeneemt van deze workshop als ze weer gaat schrijven: “Er de tijd voor nemen en mij in te leven in een toekomstige klant. Wat zou de klant van mij willen?” Een ander zegt: “Ik heb geleerd om niet te verkopen, maar om nieuwsgierig te maken.”

 

Meer weten over schrijven?

Meer schrijftips vind je in het e-book ‘Jouw kop is essentieel’. Je kunt dit boekje met 10 tips om kort en krachtig te schrijven downloaden via www.ingridinterviewt.nl. Ingrid geeft op 17, 18 en 24 oktober de workshop ‘Schrijven met plezier!’ in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. In deze workshop werk je in een kleine groep (maximaal zes deelnemers) aan je schrijfstijl. Voor informatie en inschrijven kun je mailen naar: ingridinterviewt@gmail.com.  

 

 

 

 

Wij werken samen met:

Antum Websites
Gemeente Krimpen a/d IJssel
Kamer van Koophandel
Rabobank Krimpenerwaard
MKB Rotterdam

Copyright © 2014 ZZP Krimpen. Alle rechten voorbehouden.

Antum.nl